۱۳۹۶ فروردین ۱۵, سه‌شنبه

غذای سنتی گیلان

ناز خاتون
غذایی سنتی گیلان

مواد لازم خورش نازخاتون :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
گوشت مغز ران
۱کیلو
۱۰۰ گرم / ۲۴۰ کالری
سبزى (نعناع و جعفرى)
نیم کیلو
۱۰۰ گرم / نامشخص کالری
بادنجان قلمى ریز
۶ عدد
۱۰۰ گرم / ۱۷ کالری
آبغوره
۳ قاشق سوپخورى
۱۰۰ گرم / ۲۰ کالری
نمک و فلفل
به اندازه کافى
۱۰۰ گرم / ۰ کالری
طرز تهیه خورش نازخاتون :
*. آکاایران : گوشت را قطعه قطعه نموده و شسته با دو لیوان آب میگذاریم بپزد. سبزى را تمیز میکنیم و میشوئیم. آب سبزى که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم و بعد سبزى را با روغن سرخ کرده داخل گوشت میریزیم تا سبزى هم پخته شود. آبغوره ونمک و فلفل را به آن اضافه مینمائیم.
*. میگذاریم خورش آهسته بجوشد. آنگاه بادمجان ها را پوست کنده با روغن فراوان سرخ می کنیم, تا مغز پخت شود. بادمجانها را بعداز آنکه گوشت و سبزى خوب پخت روى آن چیده دم میکنیم, بعداز نیمساعت که خورش جا افتاد برمیداریم ودر دیس می کشیم.
خواص غوره :
*. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
*. آبغوره تقویت کننده کبد است .
*. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .
*. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر